Ботев изпусна сигурна победа като гост на Верея в Стара Загора. Мачът завърши 2:2, а зрителите видяха 4 красиви попадения. Канарчетата поведоха с 2:0, но допуснаха два ответни гола в рамките само на 4 минути.  Жълто-черните бяха без наказания си капитан Лъчезар Балтанов и Пламен Димов, на когото бе дадена почивка. Тодор Неделев пък се появи в игра през втората част. Голмайсторът Стивън Петков показа, че може да се разписва и като титуляр, а не само като резерва и вкара първото попадение. Ботев държеше мача в ръцете си и до 60-та минута показа, че е по-класният тим, но след това нелепо изпусна трите точки.

Преди почивката сякаш пролетната умора бе налегнала и двата отбора и почти цяло полувреме не се случи нищо интересно. В 40-та минута  Филипов центрира отдясно и сложи топката на главата на Петков, който красиво реализира.

Второто полувреме бе далеч по интересно. Малко след подновяването на играта отново Стивън Петков можеше да направи 2:0. След центриране от фаул отдясно Терзиев отклони с глава към голмайстора, който също с глава нацели напречната греда буквално от метър. В 57-та минута вторият гол на Ботев вече бе факт. Петков открадна една топка пред пеналта на Верея и Жоао Паоло завъртя страхотен фалц в горния ляв ъгъл на вратата. Само за 4 минути обаче домакините изравниха. Най-напред в 60-та Тенев се разписа с глава след центриране на Бенгюзов отляво. В 64-та Станчев взе една топка след късо изпълнение на корнер и с коварен диагонален шут с левия крак изненада Кайзер за 2:2.

Окрилени от изравняването домакините се хвърлиха напред и двубоят стана още по-динамичен и интригуващ. Кайзер спаси удари отблизо на бившите ботевисти Валери Домовчийски и Георги Андонов, които се намираха на голови ситуации. От другата страна Стивън Петков стреля силно отдалеч, но топката профуча над гредата. Минута преди края Минев и Илиян Йорданов се спречкаха и получиха червени картони, така двата тима доиграха срещата с 10 човека.

ВЕРЕЯ - БОТЕВ 2:2

0:1 Петков (40)

0:2 Пауло (57)

1:2 Тенев (60)

2:2 Станчев (64)

Верея: Цинцарски, Илиев, Тенев, Иванов, Мунин, Бенгюзов, Танев, Станчев, Йорданов, Мечев, Христов.

Ботев Пд: Кайзер, Марин, Терзиев, Пиргов, Филипов, Юсейн, Бризола, Густаво, Кампос, Петков, Паоло