Без трима основни футболисти ще отпътува отборът на Ботев тази нощ за Израел, където в четвъртък от 21 часа българско време е първият мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Бейтар Йерусалим. Капитанът Лъчезар Балтанов е със счупен пръст от двубоя с албанския Партизани и ще трябва да пропусне двубоя. Добрата новина е, че ще бъде на разположение за реванша в Бургас седмица по-късно. Защитникът Радослав Терзиев все още не е напълно възстановен от травмата си, заради която пропусна срещите с Партизани. Бразилецът Фернандо Виана и младият Крис Добрев вече имат картотеки, но първият няма да пътува с тима. Причината е, че той закъсня с подготовката и треньорът Николай Киров няма да разчита на него. Виана обаче ще бъде на линия за реванша. За сметка на това Крис Добрев е в групата за срущата.

Жълто-черните се събират тази нощ в 2.30 часа на базата в Коматево, откъдето ще отпътуват за София. Полетът им за Израел е в 7 часа утре сутрин. Мачът ще се играе в Петах Тиква, който отстои на 63 км от Йерусалим. Това съоражение е избрано, тъй като клубният стадион на Бейтар - 30-хилядния Теди Стейдиъм, е ангажиран с провеждането на Макабианските игри (световна еврейска олимпиада).

Групата с футболисти на Ботев за мача с Бейтар: Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Пламен Димов, Йордан Минев, Виктор Генев, Кристиан Димитров, Лазар Марин, Крум Стоянов, Юлиано, Фелипе Бризола, Серкан Юсеин, Меледже Омнибес, Радослав Апостолов, Крис Добрев, Тони Тасев, Тодор Неделев, Омар Косоко.