Халфът на Ботев Лъчезар Балтанов бе наказан за два мача заради натрупани жълти картони. Той ще пропусне срещите от шампионата на Първа лига срещу Верея утре в Стара Загора и Лудогорец в събота в Коматево, но ще бъде на линия за най-важния сблъсък – реванша за Купата срещу Славия от полуфиналите на 24 април в София.

Още няколко играчи на Ботев висят с картони. Това са Дуде Ндонгала, Серкан Юсеин , Густаво Афонсо и Стивън Петков. Някой от тях може да пропусне срещата с Лудогорец, ако бъде санкциониран с жълт картон на мача с Верея. Защитникът Пламен Димов обаче има 12 картона и ако получи още един – ще бъде лишен от права за три срещи. Много е вероятно той да не играе срещу Верея и Лудогорец, за да бъде запазен за важния двубой със Славия.

Междувременно билетите за домакинския двубой на Ботев срещу Лудогорец вече са в продажба четири дни преди срещата.  Мачът от 29-ия кръг на Първа лига е в събота (21 април) от 17:30 ч. на "Футболен комплекс Ботев 1912", а разпространението на талоните стартира днес.

По традиция билетите ще се продават в клубния фен-магазин на обичайните цени от 10 лв. за Централна трибуна и 8 лв. за Трибуна Юг. Работното време на магазина в делничните дни е от 10:00 до 18:00 ч., а в събота - от 11:00 до 20:00 ч.