Ботев записа втора поредна загуба в efbet Лига. След домакинското поражение от Царско село в миналия кръг, канарчетата паднаха като гости на Берое с 0:2. Почти цяло второ полувреме отборът на Желко Петрович игра с 10 души след червен картон на Ничев в 52-ата минута. Жълто-черните почти през целия мач се защитаваха, рядко оранизираха нещо по-смислено в атака и закономерно загубиха.

Завърналият се Фернандо Виана започна като титуляр за Ботев, както и Мартин Камбуров за Берое. Още в 3-ата минута Тодор Неделев стреля под гредата от фаул, но Душан Перниш изби в корнер. В 10-ата и домакините пропуснаха. Педро Еуженио прати страхотен снаряд към вратата на Аргилашки, но топката се отби в напречната греда. В средата на първото полувреме Еберт Кардосо спринтира мощно по целия терен отляво след една контраатака и центрира успоредно на вратата, създавайки суматоха в отбраната на домакините. Там обаче нямаше негов съиграч, който да засече в мрежата. Минути по-късно Виктор Генев засече с глава след корнер отляво, но топката излезе в аут.

След почивката Берое натисна, пропусна две положения и стигна до гол. Най-напред Педро Еуженио стреля от десетина метра, но Аргилашки изби с крак. В 50-ата минута Камбуров пропусна сам срещу стража на Ботев. В 52-ата минута груба грешка на Костадин Ничев, принуди опитният бранител да направи нарушение в наказателното поле, което му донесе втори жълт картон. Зад бялата точка застана Камбуров, който опъна мрежата с премерен удар в долния ъгъл.

В 83-тата минута Берое вкара втори гол и оконателно уби интригата. Минчев центира от пряк сооден удар отдясно, топката мина над главите на няколко играчи и се уплете в мрежата на Аргилашки, който не успя да реагира.

Берое - Ботев (Пловдив) 2:0 (0:0)

1:0 Мартин Камбуров 52 - дузпа

2:0 Минчев 83

Берое: Перниш, Алкан, Ал. Цветков, Охене, Камбуров, Бандаловски, Ал. Василев, Бригидо, Генев, Минчев, Еуженио

Ботев (Пд): Аргилашки, Филипов, Кр. Димитров, Ничев, Кардосо, Балтанов, Ван Арнем, Марин, Неделев, Вутов, Виана