Украинският боксьор Олександър Усик отново напира да измести нашия Кубрат Пулев от мач за световната титла в тежка категория. Промоутърът Еди Хърн, който е мениджър на Усик и на бившия световен шампион Антъни Джошуа, разкри, че екипът на украинеца лобира именно той да е следващият съперник на победителя от реванша между Джошуа и Анди Руис-младши на 7 декември в Саудитска Арабия.

И по график победителят от този сблъсък трябва да се изправи срещу задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев до 31 май 2020 г. Усик обаче се надява да се бие с шампиона като претендент на Световната боксова организация (WBO).

Победителят от мача между Джошуа и Руис ще трябва да избира кой да е следващият му съперник. И тук ще имаме проблем, защото и Пулев, и Усик ще кажат - задължен си да се биеш първо с мен. Усик наистина иска да се бие за титлата, заяви Еди Хърн пред “Скай Спортс”. От IBF обаче са категорични, че техният претендент Кубрат Пулев е с предимство.

Абсолютният шампион в полутежка категория Олександър Усик защити четирите си пояса по безапелационен начин в края на миналата година, след като нокаутира Тони Белю. Той трябваше да направи дебют в кралската дивизия срещу Карлос Такам на 25 май, но мачът им пропадна заради контузия в бицепса на украинеца. Така Усик все още няма официален мач при най-тежките.

Украинецът е олимпийски шампион при аматьорите от Игрите в Лондон през 2012 година, когато в полуфинала на категория до 91 кг победи братът на Кобрата - Тервел Пулев. Боксирал се е и в Пловдив - на европейското през 2006 година, когато спечели бронзов медал и през 2008 година, когато печели купа Странджа.