Надеждата за незабавен обединителен мач за званието абсолютен световен жампион в тежкия бокс между Тайсън Фюри и Антъни Джошуа става още по-голяма. Американският боксьор Дионтей Уайлдър е готов да се откаже от клаузата си за реванш след загубата си от Тайсън Фюри за титлата на Световния боксов съвет, твърдят амрикански медии, цитирани от вестник Сън. Именно този двубой бе една от пречките за желаната изцяло британска битка, която да обедини всички титли при професионалистите.

В момента Джошуа държи поясите на IBF, WBA и WBO, а Фюри - на WBC. Твърдеше се, че Уайлдър няма да се откаже от третия мач с Фюри, но последните съобщения отвъд Океана гласят, че е готов да го направи. Има обаче две условия. Американецът, който претърпя операция на бицепса след загубата си от Фюри, иска да му бъде платена сумата от 10 милиона долара, както и гаранция, че ще се бие с победителя от мача между Фюри и Джошуа за всички титли.

Другият проблем е какво ще реши българинът Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на IBF и има договор за мач с Джошуа, който трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон, но бе отложен заради пандемията от коронавирус. Кобрата вече намекна, че е възможно и да отстъпи след сътоветните преговори, припомня Сън. Промоутърът на Фюри и Пулев - легендарният Боб Аръм заяви миналия ден, че няма нищо сигурно нито за мач Джошуа - Кобрата, нито за обединителен двубой Джошуа - Фюри. Той подчерта, че обединителен мач може да елиминира задължителна защита, каквато е тази на Джошуа срещу Кубрат, но не може да елиминира сключеният договор между двамата. Също така Аръм заяви, че на този етап не е възможно двубоят Джошуа - Фюри да се проведе във Великобритания, каквото е желанието на промоутъра на Джошуа - Еди Хърн.