Боксовите звезди в тежка категория Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри побчти се сбиха и трябваше да бъдат разтървавани на официалната пресконференция преди реванша помежду им в събота в Лас Вегас. Двубоят ще бъде предаван в 4:00 ч. сутринта в неделя наше време, пряко по RING. Двамата застанаха лице в лице на сцената и започнаха да се блъскат, като трябваше охраната да ги разтървава.

Първият мач между двамата през 2018 г. завърши със спорно равенство. Тогава един от съдиите даде победа за Уайлдър, вторият - за Фюри, а третият - равенство. И двамата боксьори все още нямат загуба. Шампионът Уайлдър е с 42 победи (41 с нокаут) и 1 равенство, а Фюри има 29 успеха (20 с нокаут) и 1 равенство.

Уайлдър заяви, че той е върнал Фюри към големия бокс и се заяде с британеца за психическите му проблеми в миналото. Американецът припомни, че Фюри е бил пристрастен към наркотици, тежеше 180 кг и сам признава, че е мислил за самоубийство. Не смейте да казвате, че той ме е вкарал в големия бокс. Не забравяйте, че когато се бих с него първия път, той беше пристрастен към кокаина, беше голям колкото къща и мислеше за самоубийство. Не го забравяйте. Аз те върнах в бокса. Аз дадох храна на семейството ти, сега го правя втори път. Не го забравяй!, каза Уайлдър.

Фюри побърза да му отговори: И това беше човекът, когото не успя да биеш? Човек, мислещ за самоубийство? Мислеше си, че ще стигнеш до лесна победа, нали? Само че не се получи: аз се завърнах и ти сритах задника. Дионтей Уайлдър изсипва много глупости. Той може да ми е дал възможност, но аз му осигурих най-големия хонорар в живота и го изкарах на най-голямата сцена в света. Така ли ми благодари? Аз вкарах милиони в сметката му. Дължиш ми всичко.

Уайлдър има 10 поредни защити на пояса на WBC, а ако победи Фюри, ще изпревари по този показател идола си Мохамед Али. Ако британецът спечели, той ще стане двукратен световен шампион, а освен това ще вземе единствената титла, която му липсва. Фюри държеше останалите три пояса - на WBA, WBO и IBF, след като сложи край на доминацията на Владимир Кличко през 2015. Впоследствие той оваканти титлите заради депресията и проблемите с наркотиците.