Световният шампион по бокс Антъни Джошуа се готви изключително сериозно за предстоящия си мач срещу Анди Руиз на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Специалистите са на мнение, че Джошуа няма да има особени проблеми с възпълничкия американец от мексиканско потекло, но според Джошуа Руиз притежава бързи ръце и силни удари, които са способни да го пратят в нокдаун.

Именно за това британецът се е обърнал към най-елитните специални части на Военноморските сили на САЩ – Тюлените. Хора от подразделенията, които намериха и ликвидираха терориста Осама бин Ладен, показали на Джошуа различни похвати и техники, за да се справя с критични и сложни ситуации, каквато имаше и в мача му с Владимир Кличко преди 2 години на Уембли. Тогава британецът бе повален в нокдаун, но след това се завърна по невероятен начин и нокаутира съперника си, слагайки край на кариерата му.

Да кажем, че имам план как да победя Руиз, но той вкара един от тежките си удари и ме прати на пода. Трябва да мога да превъзмогна това и именно с тази цел бяха тези уроци, които прибавиха много неща към моя опит, заяви Джошуа. Специално за мача той е наел и психолог, като за пръв път ползва услугите на такъв от 2012 година, когато игра на олимпиадата в Лондон при аматьорите.