Тони Фергюсън е бил откаран в болница след бруталния бой от Джъсти Гейджи на първото голямо спортно събитие по време на пандемията - UFC249 във Флорида. Новината бе потвърдена от боса на UFC Дейна Уайт. Считаният за аутсайдер нанесе мощни удари и разкървави лицето на противника, който имаше 12 поредни победи в смесените бойни изкуства, а реферът спря мача в петия рунд. Гейджи получи лични поздравления от световния шампион Хабиб Нурмагомедов с когото трябва да се бие през есента. Беше впечатляващо, Джъстин Гейджи, поздравления, много умно проведена битка, написа Хабиб.

Фергюсън, който бе по-бавен от обикновено, също отдаде дъжимото на победителя след мача. Той е страхотен боец, благодаря му, че прие да се бие в този мач. Аплодисменти за него и екипа му. Готвих се повече за Хабиб, а не за удряч като Джъстин и това оказа влияние, каза Фергюсън, който трябваше да се бие с Нурмагомедов, но руският боец не можа да пътува до САЩ заради пандемията. събитието се проведе без публика при изключителни мерки за сигурност порадизаразата с коронавирус.

Джъстин Гейджи сложи край на рекордната серия на Тони ФергюсънЧака го мач с Хабиб след бляскава победа на UFC 249 в първото голямо събитие в пандемията