Боксовият свят доживя една от най-големите сензации в историята! Тоталният аутсайдер Анди Руис буквално размаза световния шампион Антъни Джошуа и му отне трите шампионски пояса пред изумените зрители в Медисън Суеър Гардън в Ню Йорк, превръщайки в истински кошмар дебюта на британеца на американска земя. По този начин Мексико има първият световен шампион в тежка категория. Руис демонстрира неподозирана за теглото и тялото си бързина и сила и засипа противника си със светкавини крошета, поваляйки го в седмия рунд. Анди прати шампиона общо 4 пъти в нокдаун и накрая Джошуа изглеждаше напълно неадектавен и неспособен да продължи, което накара рефера да присъди победата на мексиканеца.

Още в третия рунд зрителите видяха общо три нокдауна. Най-напред Джошуа прати съперника си на пода, но последният не само, че се изправи, но отвърна подобаващо - нокдаун и веднага след това още един. Британецът изглеждаше видимо разклатен и в следващите три рунда бе необичайно предпазлив. В седмия Руис отново тръгна в настъпление, търсейки близкия бой. Той атакува неудържимо с поредица от леви и десни крошета и свали още два пъти в нокдаун мощния британец. При втория Джошуа стана, но явно бе неспособен да продължи и реферът отсъди в полза на Руис, а вече бившият шампион изобщо не протестира.

И Джошуа и неговият промоутър Еди Хърн бяха потресени, но отдадоха дължимото на Анди Руис. Договорът предвижда незабавен реванш на британска земя, който най-вероятно ще се състои през есента. Това сериозно ще обърка плановете на AJ, който трябваше да защитава една от титлите си срещу нашия Кубрат Пулев и търсеше обединителен мач с Дионтей Уайлдър.