Финални дни в подготовката на нашите бойци текат преди Европейското първенство в Русия по карате киокушин в Калининград на 21 септември. Пловдивският Komanov Team праща 4-ма на подготовка във Варна. Пловдивчани са водени от Иван Команов (вицесветовният шампион на KWU 2017), който е най-добрият боец на България в категория до 70 кг. Тази година Иван мина през преборване за титулярното си място на турнира Купа Верея. На финала той подобри рекорда си за най-бърз нокаут като победи за 22 секунди претендента.

Красимира Мирева ще представя нашия отбор в категория до 60 кг. Петкратната ни Републиканска шампионка и бронзова медалистка от Европейско първенство Никол Харизанова ще брани честта ни при девойките до 60 кг.  През последните месеци нейната подготовка беше под ръководството на сенсей Александър Команов (Трикратен световен и седемкратен европейски шампион ) и начинът й на бой премина през пълна промяна като финалните резултати от контролите бяха доста впечатляващи.

Жак Киришев (ученик на сенсей Евгени Команов) ще ни представя при юношите на европейското. Тази година той за четвърти път показа, че е най-добрия в категорията си на републиканското първенство.

В края на годината, през декември,  е най-важното ни състезание за 2018 г. - KWU Световно първенство  за деца и юноши до 18 г. Освен вече посочените наши таланти, в щаба на Komanov Team остава петата ни надежда за златен медал през декември - Делян Мишинков (петкратен републикански шампион и седемкратен призьор за най-техничен състезател). Дидо ще ни представя при деца до 12г. в категория до 35 кг.