Легендата на кикбокса и един от най-големите хърватски бойци – Бранко Цикатич, е починал на 65-годишна възраст, съобщават хърватски медии. „Хърватския тигър“ записва името си със златни букви в историята на световния кикбокс, превръщайки се в първия шампион на К-1 в тежка категория през 1993 г.

Роден на 3-ти октомври 1954 г. в Сплит, Югославия, Цикатич започва да тренира таекуондо на 12-годишна възраст. След това започва да се занимава и с карате шотокан. Получава черен колан и в двете дисциплини, а по-късно взима и син колан в джудото. По-късно започва да тренира и бокс преди тотално да се посвети на голямата си любов – кикбокса. Цикатич е трикратен евrопейски шампион на WAKO при аматьорите, а при професионалистите е двукратен световен и европейски по муай тай, припомня boec.bg.

Най-голямото си постижение постига преди 26 години, когато печели първото издание на K-1 World Grand Prix. В Токио той побеждава Ернесто Хуст на финала чрез нокаут. За съжаление, в последните години здравословното състояние на легендата се влоши. Въпреки белодробните си проблеми, никъде не се съобщава боецът да е бил заразен с коронавирус.