Организаторите на бойното шоу в Колодрума Fuerte en el Ring остро осъдиха вандалските прояви на футболните фенове, които доведоха до прекратяването му. Те излязоха със специална позиция, в която уверяват, че неиграните двубои ще се проведат. Ето какво се казва в нея:

Бойното шоу Fuerte en el Ring бе прекратено от брутални, грозни и абсолютно вандалски действия на определени лица, водени от желанието за рушене, изразявайки безличния си характер. В зала пълна със зрители, се извърши грубо хулиганство, което целият екип на Fuerte en el ring и цялата общественост остро осъжда!!!

От организационна страна сме изпълнили всички законови изисквания. За провеждането на събитието са уведомени МВР, пожарна безопасност и защита на населението, община Пловдив, спазени са всички предписания. За сигурността в залата се доверихме на доказани професионалисти с дългогодишен опит в охраняване на събития, обекти за развлечения, изобщо всякакъв вид мероприятия в гр. Пловдив. Водени са многократни разговори с органите на реда относно организацията и вида на събитието.

Съжаляваме за уплашените и възмутените присъстващи зрители в залата, за служителите на МВР, които изпълняваха задълженията си, както и за всички разочаровани зрители пред малкия екран.

Бойците, поканени за участие в шоуто, са доказани спортисти, които ежедневно и упорито тренират в залата и с цената на много лишения и усилия са достигнали високо спортно майсторство, създали са си име на уважавани бойци в съответния спорт. Освен най-добрите български изпълнители, бяха привлечени и бойци с богат професионален опит, с доказани качества, участвали многократно в най-комерсиалните вериги, като в една от тях - GLORY се гордеем и с българин - това е Стоян Копривленски (също участник в бойното събитие).

Група хулигани, наричащи себе си "фенове", имаха една единствена цел - да прекратят най-уникалното събитие с двубои по кикбокс и бокс, провеждано някога в България. Считаме, че това са поръчкови действия на хора, които за разлика от нас и участниците не мислят за спорт, не търсят и работят за развитието на родните таланти, а влагат личното си негативно отношение, злоба и враждебност с едничката цел да провалят нещо уникално и невиждано...

Невидяно остана това бойно шоу, но само за сега!!!

Длъжни сме на всички зрители в залата и пред екрана, длъжни сме и на самите участници, но най-вече сме длъжни на подмолните злодеятели, които използваха всякакви средства, за да прекратят Fuerte en el Ring... Именно за това няма да се откажем, няма да оставим една мечта наполовина изпълнена, дори напротив - ще се постараем неизиграните двубои да се състоят и да добавим също толкова интересни и вълнуващи срещи!!!