Съперникът на Тервел Пулев за мача в Чикаго тази нощ бе сменен в последния момент. Тристан Джеймс не бе допуснат до бой с българина, заради изключително стриктната чикагска комисия. Илинойската боксова федерация е забранила на противника на Пулев да излезе на ринга, поради това, че има незачетен мач в друг щат. Според щатската комисия, новият съперник на Тервел също е и с по-големи шансове за успех. Това е местният любимец Скот Фъртел, който до момента има четири мача в професионалния бокс, съобщава chicago.bg.

Изненадите не свършиха до тук, защото единствено българинът беше върнат от кантара. Оказа се, че Тервел е с 200 гр. над категорията до 91 кг, и не беше направен компромис с теглото му. Наложи се в продължение на един час да се поти, за да влезе в категорията. По-високият с цели 5 см от българина -Скот Фъртел, изчака до последно със своя екип, за да се уверят лично, че Пулев ще влезе в категорията. Все пак, бронзовият медалист от Олимпиадата в Лондон през 2012 година премина кантара успешно, и любителите на бокса могат да бъдат спокойни, че мач на Тервел Пулев в Чикаго ще има.

Припомняме, че срещата на българина ще се състои на галавечер тази вечер от 7:00 часа централно американско време, в залата към хотел „Белведере“ в Елк Гроув. Билетите варират от $40 до $150, а на двубоя ще присъства и легендата на родния футбол Христо Стоичков.