Мачът на българския боксьор Кубрат Пулев срещу световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа ще бъде най-рано през октомври. Това обяви промоутърът на Джошуа - Еди Хърн. Той отрече твърденията, че е възможен директен обединителен двубой за 4-те титли между Джошуа и Тайсън Фюри, след като се появиха информации, че Дионтей Уайлдър е готов да отстъпи от третата среща с Фюри срещу сумата от 10 милиона долара и гаранция, че ще играе с победителя за званието абсолютен световен шампион. Тази възожност бе отречена и от самия Фюри.

Мачът между Кобрата и Джошуа трябваше да се играе на 20 юни в Лондон, но бе отложен за 25 юли. И тази дата, обаче няма да бъде възможна заради пандемията от коронавирус. Все още нямаме идея кога едно такова събитие ще може да се проведе с публика, но няма да е през лятото, коментира Еди Хърн. Виждам този мач в промеждутъка между октомври и декември. Колкото по-рано - толкова по-добре, защото не ми се иска Джошуа да изиграе следващия си мач чак след цяла година пауза. Струва ми се невъзможно тази година да направим директен мач с Фюри за титлите и Джошуа да не играе с Пулев. Предвиждаме два мача с Фюри през 2021 година, каза още промоутърът на Джошуа.

Фюри също отхвърли възможността да се изправи директно срещу Джошуа, ако се платят 10 милиона долара на Уайлдър и той се откаже от третата битка, която трябва да се проведе наесен. Аз няма да му платя и 2 милиона. Предпочитам да играя с него и отново да му взема скалпа, след което да играя две срещи с Джошуа. Тоест една, но той ще поиска реванш, след като го победя, заяви Фюри, който даде да се разбере кои ще бъдат следващите му три битки.

Според промоутъра на Кобрата Боб Аръм мачът с Джошуа няма да се проведе във Великобритания, защото това няма да бъде възможно. Говори се са оферти от Саудитска Арабия и Китай, а от щаба на българина предложиха и Римския стадион Пула Арена в Хърватия.