Назрява голям скандал в тежкия професионален бокс. Световният шампион Анди Руис отказа да се бие с Антъни Джошуа в Саудитска Арабия. Двамата трябва да кръстосат ръкавици в реванша, след като на 1 юни Руис сензационно победи британеца в Ню Йорк и му отне титлите. Промоутърът на Джошуа Еди Хърн обяви официално мястото и датата на втория мач – 7 декември в Риад, Саудитска Арабия. Руис обаче в прав текст заяви, че няма да се бие там.

Знам, че всеки говори за тази битка, но скоро ще има новини. Този мач ще се случи скоро. Опитвам се да мотивирам хората си. Двубоят ще се проведе по нашите правила и ще го върнем в Америка. В Саудитска Арабия не се чувствам защитен, написа мексиканецът в Инстаграм.

Еди Хърн реагира веднага и се закани, че Руис може да загуби титлите си, ако не спази договора. Още на пресконференцията в понеделник мениджърът на Джошуа заяви, че контрактът е подписан от двамата боксьори, но сега става ясно, че става въпрос за договор, парафиран още преди първата среща между двамата и регламентиращ втори мач при загуба на британеца.

Договорът бе подписан от двете страни по едно и също време още преди първия мач. Няма друг контракт. Просто трябваше да уведомим Анди и неговия екип за мястото и датата на провеждането на реванша. Те са обвързани да проведат тази битка. Не е имало разговори за възможността да няма втори мач. Не виждам проблем. Негов е изборът дали да защитава коланите си срещу боксьор, който вече е победил, или да поведе битка извън ринга, с която може да загуби титлите си и да излезе от големия бокс за години напред. Не се съмнявам, че Анди ще приеме сблъсъка с Джошуа, заяви Еди Хърн.

Припомняме, че Хърн настояваше двубоят да се проведе в Кардиф, но Руис искаше той да бъде в САЩ или Мексико. Тогава арабите излязоха с оферта от 100 милиона долара, която бързо бе приета от промоутъра на Джошуа.