Трима боксьори на върха в тежката категория далеч пред останалите. Луис Ортис, Александър Поветкин, Анди Руис и Джоузеф Паркър не можаха да разместят пластовете в последните няколко години. Само Руис победи Джошуа, но след това британецът взе реванш. Кой може да бъде следващият, който да се намеси победоносно в голямата борба? Аамериканският боксов сайт worldboxingnews.net посочва петима претенденти. Сред тях не е българинът Кубрат Пулев, който трябва да се бие с Джошуа, най-вероятно през есента.

ОЛЕКСАНДЪР УСИК

Украинецът стана абсолютен шампион в полутежка категория, след което премина в Кралската дивизия и има намерение да се изправи срещу Джошуа в следващите 12 месеца. Качествата на олимпийския шампион от Лондон 2012 са безспорни и мнозина смятат, че той е в състояние да победи британеца.

ДАНИЕЛ ДЮБОА

Наричат го новия Майк Тайсън заради страховитите му удари. От 18 месеца няма загуба, а бързите нокаути редовно присъстват в мачовете му.

ФИЛИП ХРГОВИЧ

Хърватската сузепрзевзда има богата кариера в аматьорския бокс и до момента няма грешка при професионалистите. Вече се върти видео, в което 19-годишният Хргович разказва играта на Дионтей Уайлдър по време на спаринг. Днес хърватинът е на 27 години и има всички шансове за пробив.

АРСЛАНБЕК МАХМУДОВ

Руският боксьор носи прозвището Лъва. Прекарал е само 10 минути на ринга в последните си 10 мача. Има 7 нокаута още в първия рунд и това е достатъчен атестат за 30-годишният боксьор.

АПТИ ДАВДАЕВ

Още един руснак със силна аура. Като булдозер си проправя път в ранглистите. В 20-те му мача на професионалния ринг никога не е играл повече от 6 рунда, защото преждевременно е отказвал противниците си.