Появи се надежда за боксовия сблъсък между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, който трябваше да се играе на 20 юни в Лондон, но бе отложен заради пандемията от коронавирус. Английският премиер Борис Джонсън заяви, че публиката може да се завърне по стадионите през октомври. От щаба на Джошуа настояват двубоят да се проведе в Англия, като промоутърът на световния шампион - Еди Хърн, изключваше варианта това да стане пред празни трибуни.

Ограниченията на Острова заради пандемията бяха една от причините все още да няма дата и място на събитието, но Хърн заяви, че срещата ще се проведе през ноември. Допускането на фенове по стадионите е поредната стъпка към отпускане на мерките на английското правителство. Все пак засега няма да се допуска заетост на пълния капацитет на съоръженията, тъй като трябва да се осигури дистанция между феновете от поне един метър. Всичко това означава още, че само първият месец от новия сезон в аглийската Премиър лийг ще се проведе без публика.

Въвеждането на новата мярка обаче ще зависи от опита на специални пилотни събития, които предвижда правителството. Те ще започнат още от този месец - състезания по крикет и снукър, на които ще се допуснат ограничен брой фенове. Ако нещата минат нормално и не се появят нови огнища на заразата от въпросните събития, стадионите ще се отворят през октомври, уверява Борис Джонсън.

Неизвестността около пандемията и присъствието на фенове постоянно провокираше въображението на Еди Хърн за мача на Джошуа с Кобрата. Хърн предлагаше той да се проведе в емблематичната зала Роял Албърт Хол в Лондон в присъствието на 1000 души публика с ВИП билети, които да включват специален кетъринг. Преди два дни Хърн предложи също срещата да се проведе на яхта или в замък. Промоутърът нап Кобрата - Боб Аръм отвърна в ироничен стил, че мачът може да се проведе на и самолет, влак или на совалка в открития космос. При новото положение вероятно няма да се стигне до подобни варианти.