Саул “Канело” Алварес ще продължи събирането на титли в суперсредната категория с битка срещу Били Джо Сондърс на стадион “AT&T в Арлингтън”, Тексас, където ще бъдат допуснати над 60 000 фена на живо.


Това бе съобщено от организатора Matchroom. Събитието е планирано за 8 май. Алварес, една от най-големите звезди в бокса, ще заложи титлите си на WBC и WBA в опит да вземе титлата на WBO, която е у Сондърс. Matchroom очакват най-голямата публика на живо в САЩ откакто пандемията започна през 2020-та. Капацитетът на стадиона е между 60 и 70 хиляди души, съобщава mma.bg.

С гордост съобщаваме за това боксово събитие между канело Алварес и Били Джо Сондърс," сподели собственикът на Далас Каубойс, Джери Джоунс. 

"Стадионът AT&T бе построен, за да бъде домакин на най-големите спортни събития на планетата и се радваме, че ще имаме толкова важна боксова галавечерт на 8 май." 

Това ще бъде третия двубой на Алварес в последните 6 месеца. През февруари той победи Авни Йълдъръм в Маями, а през декември записа победа със съдийско решение над непобедения дотогава Калъм Смит. Сондърс за последно се би през декември, когато записа победа със съдийско решение над Мартин Мъри.