Бившият абсолютен световен шампион в тежка категория Майк Тайсън разказа как един от тигрите, които отглеждаше преди близо три десетилетия, е нападнал жена и е разкъсал с острите си зъби ръката й. Железния Майк се сдоби с три бенгалски тигъра, след като излезе от затвора. Животните живееха в имението на боксьора, пише sportal.bg.

“Някой се прехвърли през оградата и започна да си играе с тигъра. Животното обаче не познаваше жената и така се случи нещастния инцидент. По-късно се опитаха да ме съдят за това, но момичето само беше влязло на моя територия. Когато видях какво е станало с ръката му - аз му дадох 250 000 долара.

"Нямах представа, че тигрите могат да направят това. Бях глупак и не разбирах, че е просто невъзможно да опитомиш тези диви котки. Те могат да те убият случайно по време на игра. Тигрите са много силни”, заяви Тайсън.

"Когато бях в затвора, се обадих на дилъра си на коли. И той ми каза: "Имам един приятел, на когото дължа пари". Обясни ми, че ще си продаде колите и след това ще си купи малко животни. Коне, или нещо такова. Казах му: "Така ли? А може ли и аз? Искам и аз да си продам колите и да взема коне, може ли?" А той продължи: "Да, няма проблем, има и други животни, тигри, лъвове…", "Чакай, чакай, тигри, сериозно?". И веднага ме свърза с човека и си взех тигри", каза Тайсън.