Мачът на българина Кубрат Пулев срещу световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа може да се проведе по-рано от очакваното. За това намекна промоутърът на Джошуа Еди Хърн. Наскоро той заяви, че се надява срещата да се проведе през ноември, но това може да стане месец по-рано - през октомври.

Еди Хърн се надява на благоприятен изход от световните серии по снукър, които ще се проведат в Шефилд пред 350 зрители. Това ще бъде пилотно събитие, което ще се използва като тест на английското правителство дали и колко публика да разреши по стадионите и залите. Преди дни премиерът Борис Джонсън заяви, че те могат да бъдат отворени за фенове през октомври след дългото прекъсване заради пандемията от коронавирус. Още от края на този месец обаче стартира серия от пилотни тестови спортни събития пред ограничена публика, които ще покажат дали посещенията ще доведат до нов скок на заразата.

Надяваме се мачът с Пулев да е през октомври, най-вероятно в О2 Арена в Лондон пред около 2000 зрители, заяви Еди Хърн. Той желае да проведе на същото място и други два големи боксови мача - Дилиън Уайт - Александър Поветкин и Олександър Усик - Дерек Чисора.