Непобеденият кубинец Роберт Алфонсо (19 победи, 9 с нокаут и 1 равенство) е основният претендент за следващ съперник на Кубрат Пулев. Двамата са стари познайници. Те имат мач на турнира "Странджа" преди 11 години. Тогава Пулев печели с 20:9 точки. Алфонсо е основният спаринг партньор на Дионтей Уайлдър, заяви мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев пред България днес. Печелил е Панамериканския шампионат. Няма загуба. Ако се разберем с него, Кубрат ще се завърне на ринга в края на октомври или началото на ноември, допълни пловдивският промоутър.

От екипа на Пулев все още не са се отказали да преследват и директен мач за световната титла. Кобрата е официален претендент на Международната боксова федерация в тежка категория. Преди няколко дни организацията разреши да се проведе реванш между Руис и Джошуа. Срещата е насрочена за 7 декември в Саудитска Арабия.

Имаме допълнителни въпроси и претенции. Нашият адвокат и партньор Джон Уърт ще ги отправи легално, каза още Ивайло Гоцев.  Руис и Джошуа още не са се договорили. Много неща могат да се променят. Ще искаме нещо като обезщетение, завърши той.