Международната боксова федерация можеше да излъчи по-интересен претендент и противник на световния шампион Антъни Джошуа, твърди сайтът boxingnews24.com. Изданието не се изказва особено ласкаво за българския боксьор и смята, че той не е сред най-достойните на ринга за титлите на британеца.

Това няма да е мач Джошуа - Фюри. Пулев е стар боксьор, натрупал победи срещу по-слаби съперници в последните 6 години, откакто загуби от Владимир Кличко. Лошото е, че феновете няма да се заинтересуват особено от този мач и вината за това е на Международната боксова федерация, която можеше да излъчи по-интересен претендент. Ако си бе свършила по-добре работата при ранкирането, нямаше да видим Пулев в тази роля. За да стане задължителен претендент на IBF, той трябваше да победи само Хюи Фюри, който е боксьор с ограничен талант. Ако 39-годишният българин трябваше да се бие с някой от Филип Хргович, Даниел Дюбоа или Джо Джойс, вероятно щеше да бъде победен, прибързано смята сайтът.

Според автора Чарлз Брун, промоутърът на Джошуа Еди Хърн съзнава, че двубоят не би предизвикал голям интерес в чужбина и именно затова настоява той да се проведе в Англия. Вчера Хърн заяви, че иска мачът да остане в Лондон, като спомена известните зали Роял Албърт Хол и Олимпия за възможни дестинации. Идеята му е там да бъде събрана ВИП публика от около 1000 души максимум, но това, разбира се, ще зависи от развитието на пандемията с коронавируса и мерките на правителството. Малко вероятно е битката да бъде на 60-хилядния стадион на Тотнъм с публика, каквито бяха намеренията, но Хърн не желае тя да се проведе съвсем без фенове. Желанието му е да се състои през септември или октомври.

Хърн не смята, че от друга държава би дошла сериозна финансова оферта за двубоя Джошуа - Пулев, въпреки че като дестинации се споменават Близкия и Далечния изток, както и Австралия. Припомняме, че мениджърът на Кобрата - Ивайло Гоцев, предложи хърватския римски стадион Пула Арена, а британският промоутър не изключи и тази възможност да бъде обсъдена, при постъпила официална оферта.

Междувременно сайтът не жали и Антъни Джошуа, заради упорството му да играе в на родна земя. Няма как да станеш световна звезда, ако цялата ти кариера мине в Англия, пише изданието. Досега Джошуа е провел само два мача извън родината си - при загубата от Анди Руис в Ню Йорк и при победния си реванш срещу мексиканеца в Саудитска Арабия.