Българският профи боксьор Кубрат Пулев коментира преговорите за негов мач с Дилиън Уайт и предстоящия търг за правата за двубоя. Той е на мнение, че е по-добър от този противник, но с щаба му ще направят всичко възможно двубоят да се проведе в София.

Искаха да променят процентите за мача с Уайт, за да станат 50:50, което ние оспорвахме и IBF решиха, че процентите остават 75:25 за мен. Сега на 17-и май е търгът, който ще определи кой ще вземе правата за мача и там ще се реши къде и кога ще е мачът. Надявам се "Зауерланд" да победят и ние да решаваме къде да бъде срещата, коментира Кобрата по време на среща с деца от Специално училище за ученици с увреден слух "проф. д-р Дечо Денев" в Музея на спорта на Националния стадион "Васил Левски".

И Еди Хърн /промоутърът на Дилиън Уайт/ се изказа, че аз съм искал много пари. Те ми предложиха 250 до 300 хиляди. Казах им: Добре, даваме ви 250 хиляди, елате в София, защото те казват "Ела в Лондон". Тогава те казаха, че няма как да стане. Това, че съм българин не значи, че съм шматка. В крайна сметка все пак в Лондон видяхте на мача на Джошуа с Такам как съдията го прекрати от нищо, което е много двузначно. Доста рисково е Лондон, каза още Пулев, цитиран от sportal.bg.

Смятам, че това е идеалният противник за мен. Мисля си, че съм доста по-добър от него, по-класен и мога да го победя. Минимален е шансът мачът да е в София, но има. Трябва да излязат сметките накрая и всички участници да си получат хонорарите, завърши Пулев.