Българският боксьор Кубрат Пулев посочи слабите места на световния шампион Антъни Джошуа, с когото трябва да се бие тази година като задължителен претендент на IBF. Кобрата предприе поредната словесна атака към британеца, като го обвини, че се страхува да се бие извън Лондон и го нарече "арогантен". Според българина Джошуа има психологически проблеми, откакто загуби от Анди Руис миналото лято. Пулев заяви в интервю за Betway, че е готов да се бие навсякъде със световния шампион и е твърдо решен да нанесе втори нокаут в кариерата му.

Имаме един световен шампион и той е прекалено муден в насрочването на дата за мача. Разбираме ситуацията с пандемията от коронавирус, но според мен мачът трябва да се проведе тази година. Точно затова се готвя - независимо къде и кога ще е битката. Последно чухме, че двубоят ще бъде на 5 декември в Лондон. Явно го е страх да се бие другаде. Нормално е този мач да бъде навсякъде по света - не само в Лондон, но за мен това не е проблем. Аз мога да се бия навсякъде. Готов съм, гладен съм и знам, че мога да победя, коментира Кобрата.

Той със сигурност е много добър боксьор, правил е отлични мачове, световен шампион е. Но в неговия стил на боксиране виждам доста проблеми, които мога да използвам. Смятам, че има проблеми с психиката. Преди три години, когато щяхме да се бием, се контузих и спрях да тренирам. Тогава той се държа арогантно и не ми повярва. Каза, че ако бил на мое място щял да се бие с тази контузия, но не е толкова лесно. Бог ни показва постоянно, че не е хубаво да говорим много, и ето че сега и той е контузен. Чакам търпеливо и съм готов да се бием, когато се оправи, каза още Кобрата.

Българинът счита за арогантна и постъпката на Джошуа да се договори за два мача с Тайсън Фюри, преди още да се е изправил срещу него. С Фюри ще се бия аз, защото ще победя Джошуа - ще му покажа нови неща, завърши Кобрата.