Кубрат Пулев все още е официален претендент за световната титла по бокс в тежка категория на IBF. Кобрата все още няма насрочен следващ съперник, но в края на януари месец обяви, че се очаква да има такъв и да излезе отново на ринга около март-април. От IBF потвърдиха за sportal.bg, че не виждат причина да го смъкват в ранглистата си, независимо че Джошуа има планове, различни от задължителните защити на поясите си.

Британецът ще срещне Джоузеф Паркър на 31 март в опит да обедини титлите на IBF, WBA и WBO, последната от които именно е към момента на кръста на новозеландеца. Планът на Джошуа и промоутърът му Еди Хърн е в края на годината да проведат двубой срещу Дионтей Уайлдър, което означава, че Кубрат Пулев може да отиде на заден план през 2018-а.

Задължителната защита на пояса на IBF е насрочена за 28 октомври 2018-а, но федерацията може да направи отново компромис с британеца и да му разреши да направи друг двубой, при условие, че следващият мач бъде срещу официалния претендент - в случая, Пулев. Точно такъв бе случаят с евентуалния реванш между Джошуа и Владимир Кличко, преди в крайна сметка украинецът да прекрати кариерата си.