Българският боксьор Кубрат Пулев обяви, че смята да направи изключително щедро дарение в борбата с коронавируса и последствията от епидемията. Пред германския таблоид Билд Кобрата обеща да дари половината от хонорара си от мача за световните титли срещу Антъни Джошуа. Двубоят трябваше да се играе в Лондон на 20 юни, но бе отложен, като най-ранната нова дата ще е в края на юли. Предполага се, че Кубрат ще получи 5 милиона долара от мача, което означава, че дарението му ще е на стойност 2.5 милиона долара.

Искам да стана първият българския световен шампион в свръхтежката категория с победа над Антъни Джошуа. Ако е необходимо, съм готов да се бия без публика. Големите пари в бокса идват от телевизионните права, обяви 38-годишният българин. Информациите от последно време, че съм се разделил с треньора Ули Вегнер заради работата ми с Джо Гусън, не отговарят на истината. Ако Вегнер е здрав, той ще бъде в моя ъгъл. Гусън е само опция, ако Ули не в добро състояние. Искам Вегнер да е на ринга и да ме прегърне като световен шампион, допълни Кобрата.

В България въведоха извънредното положение по-рано от Германия. Всичко е затворено. Рядко излизам от дома си. В залата тренирам заедно с брат си. Единственият друг човек, който влиза е чистачката. Малко е призрачна обстановката. Това обаче е единственият начин да се справим със заразата. Трябва всички държави по света да си съдействат, коментира родният боксьор.
Ще даря 50% от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, болниците и за закупуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус, завършва Пулев. Ако това се случи, Кобрата ще влезе в историята като единственият български спортист, отделил толкова огромна за родните ни стандарти сума за борбата с COVD-19.