В момента е подходящо време да бъдеш британски боксьор в тежка категория. И 4-те значими титли се държат от двама представители на Великобритания - Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Светът на бокса тръпне в очакване да види обединителен мач между двамата, който да излъчи първия абсолютен шампион след Ленъкс Люис. Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, твърди, че преговорите вече са в ход и сделката в голяма степен е постигната, но и двамата имат да преодолеят важни и трудни препятствия преди това и да защитят титлите си. Така че мач Джошуа - Фюри все още изобщо не е сигурен. Има 4-ма боксьори, които могат да го провалят, пише worldboxingnews.net.

КУБРАТ ПУЛЕВ

Българинът трябваше да се бие с Джошуа през 2017 година, но се контузи. По-добре късно, отколкото никога. В следващия си мач Ей Джей ще защитава титлите си на IBF, IBO, WBA и WBO срещу претендента на IBF. Британецът може да изглежда подчертан фаворит срещу Пулев, който има само една загуба от Владимир Кличко. Джошуа обаче трябва да внимава да не се повтори сензацията от миналото лято, когато бе пометен от Анди Руис в първата си загуба в безоблачната си до онзи момент кариера. След това Антъни си отмъсти на Руис, но пътят му към мач с Фюри минава през българина. Тук всякакво подценяване е изключено, тъй като в тежкия бокс всичко може да се случи. Дори на Ей Джей.

ОЛЕКСАНДЪР УСИК

Абсолютният шампион в полутежка категория и претендент на WBO може да се изправи на пътя на Джошуа, ако британецът победи Пулев, а самият той надвие Дерек Чисора. Непобеденият в 17 мача на професионалния ринг е най-добрият украински боксьор след братята Кличко. Няма причина да очакваме, че може да отстъпи от възможността да се бие за титлата, само защото всички искат да видят мач Джошуа - Фюри. Усик представлява може би по-голяма опасност за британеца, отколкото Кубрат Пулев.

ДИЛИЪН УАЙТ

Още един британец на хоризонта. От 3 години той е претендент на WBC и Фюри вероятно ще трябва да се изправи срещу него, преди да срещне Джошуа. Уайт загуби от Ей Джей през 2015 година, но оттогава спечели всичките си 11 срещи. Той е уморен да чака шанс да се бие за титла и дори предприе съдебни действия, за да си подигури правата на претендент номер 1 за пояса, който в момента е притежание на Фюри. Ще трябва обаче да защити тази си позиция в предстоящия двубой с Александър Поветкин.

ДИОНТЕЙ УАЙЛДЪР

Американецът не можа да победи Фюри в предишните им два мача, но се надява да си върне пояса на WBC в третия двубой от трилогията. В първия мач два пъти свали на пода своя опонент, но на реванша хвъри кърпата в седмия рунд. Уайлдър ще търси отмъщение за първата си загуба на професионалния ринг и това го прави изключително опасен. Както в случая с Джошуа и Пулев, Фюри не може да си прави сметки и да мисли за обединителен двубой, преди да премине през Уайлдър. Драмата и в третия мач е гарантирана.