Българският боксьор Кубрат Пулев излезе с гневен пост във Фейсбук срещу политиците в България. Той ги призова да загърбят партийните си различия и да се обединят в борбата срещу коронавируса.

"Няколко пъти се спирам да не говоря по настоящата тема, но виждайки неадекватността на много от политиците, ще си позволя няколко максимално сдържани и галантни изречения. В началото на трета световна война и нов световен ред, представяте ли си, как ми изглеждат нашите политици, продължавайки да си играят на БСП, ДПС, ГЕРБ, БЗНС, ТКЗС, ГЪЗИСЕ и др. подобни?! Това ме води до извода, че те изобщо не си дават сметка за сериозността на проблема и че те дори все още не отчитат, че има проблем. Те го виждат, като някакво много опасно "вирусче", което чакаме да отмине", написа Пулев.

Повод за изявлението му стана извънредния брифинг на премиера Бойко Борисов, в който той влезе в спор с президента Румен Радев. Държавният глава наложи вето на закона за извънредното положение, докато Борисов го обвини в егоцентризъм и популизъм. В него министър-председателят обясни, че "искал умни хора като Камен Донев и Кобрата също да се включат в посланията към хората". "Аз ли трябва да ви го казвам бе, приятели мои! Сядайте заедно, съберете специалисти във всички сфери, защото в България има истински талантливи и умни професионалисти, и създайте план на действие, генерално", добави Пулев.