Кубинският боксьор Луис Ортис, познат с прозвището си Кинг Кинг, отказа мач със световния шампион Антъни Джошуа на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк. Тогава Джошуа трябваше да дебютира на американска земя срещу Джарел Милър, който обаче се провали на допинг тест и отпадна от сметките. В момента промоутърът на Джошуа Еди Хърн усилено търси противник, а Ортис бе един от най-силните варианти. От щаба на кубинеца обаче останали крайно разочаровани от ниската оферта, предложена им от Хърн.

След 5 дни глупости се уморихме от игричките на Еди и отхвърлихме всяка ниска оферта, които той ни предложи. Осъзнавам магнитуда на тази битка, но няма да позволя на Хърн да ме мачка. Особено когато знам, че те се нуждаят от Луис. Искам да кажа кой друг би могъл наистина да се срещне с Джошуа след кратко предизвестие и публиката да е готова да плати за да гледа такава битка? Вижте, харесвам Джошуа. Искам той да продължи да се представя добре, но не искам да виждам Хърн. Той е мошеник. Аз приключих с него. Хърн е смешник, върви и се възползвай от някой друг боксьор предлагайки му битка с Джошуа след кратко предизвестие. Приключих с игрите. Моят боксьор е сред тримата най-добри в тежка категория. Отнасяйте се с него като към човек, каза промоутърът на Ортис - Хорхе Карманете, от Dade Promotions.

40-годишният Луис Ортис спечели три поредни мача, откакто миналата година бе нокаутиран от Дионтей Уайлдър в 10-я рунд и записа първа загуба в кариерата си на професионалния ринг. Американските медии коментират, че офертата явно наистина е била доста ниска, тъй като Ортис няма да има много възможности да се бие за световна титла оттук нататък. При това положение според специализираните издания вариант за съперник на Джошуа трябва да се очаква измежду Майкъл Хънтър, Адама Ковначки или Анди Руиз.