Ивет Горанова продължи да пише история в българското олимпийско карате, като се класира на финала в категория до 55 кг в Токио 2020. Тя победи с 4:3 австрийката Бетина Планк и ще донесе на България минимум сребърен медал.

Ивет беше по-активната от двете състезателки и заслужено се добра до финала.

Българката поведе с 3:0 , но съперничката и успя да достигне до равенство 3:3 само 17 секунди преди края на срещата след видео преглеждане.

Горанова използва по-най-добрия начин последните секунди и вкара още един удар с ръка за 4:3. Така при изтичане на времето тя триумфира и започна да празнува класирането си на финала.

Австрийката е двукратна бронзова медалистка от световните първенства в Мадрид 2018 и Линц 2016, както и европейска шампионка от 2019-а, а има още два сребърни и един бронзов медал от континентални първенства.

Нов медал за България след три поредни победи на Ивет Горанова в ТокиоКаратистката ни се класира за полуфиналите и си гарантира минимум бронз

Ивет Горанова с исторически успех в Токио 2020! Българката влиза в битката за медалитеТя стартира с две поредни победи в каратето