Британският боксьор Хюи Фюри смята, че аркадата му е попречила да победи Кубрат Пулев в мача между двамата на 27 октомври миналата година в зала Арена Армеец. Тогава Кобрата победи трудно в 12-рундов двубой, но съдиите отсъдиха единодушно в негова полза. Още във втория рунд Пулев отвори аркадата на съперника си.

До момента съм имал някои от най-добрите преживявания, но и някои от най-лошите късмети, сподели роденият в Стокпорт боксьор, който в събота ще се изправи срещу непобедения канадец Крис Норад в първия си двубой от този с Пулев насам. Да се бия с националния герой Пулев в България, извън комфортната ми зона, ми осигури опит, който не мога да си купя. Но от Световното младежко първенство в Армения, винаги съм бил способен да се изключа от всякаква враждебност.

След като рана от спаринг се отвори в рунд две, не можех да запазя пълната си концентрация върху боя, не можех да покажа на какво съм способен, смята Фюри. Докторите ни казаха преди това, че раната ще се задържи след зашиването, така че поехме риска, но се отвори веднага. След това игровият план се промени тотално. Не можех да виждам.

Първоначално докторът на ринга каза 'Само още един рунд'. В паниката започнах да атакувам като маниак. Това ме измори. Просто нямах реален шанс. Все още съм уверен, че без раната щях да победя Кубрат с лекота, каза братовчедът на Тайсън Фюри.

Иначе британецът е уверен в победата над Норад, която според него ще го върне сред най-добрите. Той смята и че е в много по-добра форма заради привличането в екипа му на кондиционния гуру Кери Кайс.