Георги Вангелов ще се бори за бронзовия медал в категория до 57 килограма свободен стил на олимпийския турнир по борба в Токио. Нашият представител се включи в репешажите и победи с технически туш Оскар Едуардо Тигрерос Урбано от Колумбия. 

Вангелов беше много агресивен и от самото начало даде да се разбере, че няма да има проблеми с двукратния панамерикански вицешампион. В първите три минути роденият в Раднево състезател поведе с 6:0, след като много умело успяваше да се хвърли в краката на противника си и да мине зад гърба му за 2 точки.

Тигрерос Урбано се активизира в началото на втората част и върна две точки с успешна атака в краката на Вангелов, но българинът не позволи да се стигне до изненада. Той продължи да контролира случващото се на тепиха и да увеличава преднината си. 

"Радвам се, че денят ми започна добре. Всеки е дошъл тук да се бори и да дава най-доброто от себе си. Чувствам се добре. Не се интересувам от това какви проблеми имат съперниците ми. Следвам собствената си тактика и гледам напред", сподели Вангелов след победата.

Негов противник в спора за бронзовия медал ще е световният вицешампион от Будапеща 2018 Нурислам Санаев. Казахстанецът беше туширан на полуфинала от Кумар Рави, който преди това спря и Вангелов. Схватката е насрочена за 13:30 часа.