Британският боксьор в тежка категория Тайсън Фюри отново говори за депресията си, която явно продължава да го преследва. Той призна, че всяка неделя го спохождат мисли за самоубийство, независимо дали е у дома със семейството си или на подготвителен лагер.

Очаквам с нетърпение съботите. Сутринта си правя бягането, след което правя нещо с децата. В неделя сякаш светът свършва и не ми се живее повече. Всеки път мисля за самоубийство, споделя Фюри в интервю за предаването Behind the Gloves. В неделя вечерта си лягам с мисълта, че идва понеделник и всичко започва отначало – обратно в залата, до магазина, до децата. Тази рутина ме поддържа жив и ме кара да продължавам. Ако изляза от залата, до една година ще съм мъртъв – това е сигурно, казва Фюри.

Той отново се върна към тежките моменти след победата си над Владимир Кличко през 2015 година. Тогава бе уличен в употреба на кокаин и наказан, отдаде се на алкохол, качи много килограми. Един ден се събудих и си казах, че днес е денят, в който да сложа край на живота си. Запътих се към онзи мост и мислех да се разбия в него с колата си и всичко да свърши. Просто нямах амбиция да живея повече. Точно преди да стигна до моста, един глас ми прошепна: Не го прави, ще разрушиш живота на семейството ти! Отклоних встрани и си помислих: Сега или никога! Трябва да се оправя незабавно, разказва боксьорът.

След като се подложи на диета той отслабна драстично и се завърна на ринга през лятото на 2018 година, когато победи албанеца Сефер Сефери, след което и италианеца Франческо Пианета. Последва мач с Дионтей Уайлдър същата година през декември, завършил наравно. След това Фюри победи Том Шварц и Ото Валин, а на 22 февруари ще направи реванш с Уайлдър в Лас Вегас.