Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се прегърнаха горещо и засвидетелстваха респект един към друг след края на зрелищната боксова битка в Лос Анджелис, която не излъчи победител. Тайсън бе технически по-добрият, но Дионтей два пъти го прати в нокдаун. Вторият път бе в 12-я рунд и Фюри се изправи точно преди края на отброяването. Веднага след мача двамата се обединиха срещу световния шампион Антъни Джошуа. Ние сме двамата най-добри боксьори в тежка категория в света. Аз отговорих на предизвикателството, а един трети човек се скри. Джошуа, къде си, ти си страхливец, страхливец!, провикна се Фюри, а съперникът му напълно се съгласи с него.

Как се изправяш след нокдаун? Не знам. Единственото обяснение е, че Исус Христос ме вдигна на крака в този момент. Изобщо не знам дали съм бил в безсъзнание, не знам какво се случи. Но, хей, аз съм линейният шампион и то не е за нищо! Линейните шампиони се изправят и продължават да се борят, каза още Фюри.

Аз съм единственият линеен шампион, който се представя толкова добре след такова отсъствие, всички останали са били ужасно зле. Няма да стоя пред вас и да се оплаквам като бебе, но мисля, че спечелих битката. Феновете ще преценят, но няма и да омаловажавам постигнатото от Уайлдър, защото той е достоен шампион. Уважавам го много, видяхте го след последния гонг. Няма да се оплаквам, защото и двамата се постарахме много и дадохме всичко от себе си и се надявам феновете да са се насладили също толкова много.

Разбирам защо Джошуа отказа да се бие с Уайлдър, той не иска да бъде около тази дясна ръка. Разбирам го, защото я усетих тази вечер. Уайлдър има динамити в ръцете си, а и аз не съм особено лесен за удряне, а той го направи няколко пъти. Джошуа не може да се движи като мен и ще получи дясна ръка в лицето си. Уайлдър е страхотен боец и смятам, че е най-силно удрящият в историята на тежката категория.

Малко хора вярваха в мен, че мога да се представя по този начин. Не ми се ще да се оплаквам като малко дете, защото това е минало и няма губещи. Имахме много да губим и двамата и заложихме всичко на карта, така че няма губещи и няма да се оплаквам - много по-лоши неща се случват в живота", каза Фюри и за край на пресконференцията си изпя песента "American Pie" на Дон Маклийн.

Да, наистина имам тежки удари, само Бог знае как той успя да се изправи след втория нокдаун. Смятам, че и двамата се насладихме на тази битка, сега си отивам при семейството, лаконичен бе Уайлдър. Реваншът между двамата изглежда неизбежен, не камо заради равенството, но и заради шоуто и високото качество на бокса, което двамата предложиха.