Нов вариант за определяне на абсолютния световен шампион и обединяване на всички титли в тежкия бокс предлага специализираният боксов сайт worldboxingnews.net. Изданието промотира идеята за финална осмица под формата на четвъртфинали, полуфинали и финал. Отдавна се говори за обединителен двубой между настоящите световни шампиони Антъни Джошуа, който държи титлите на IBF, WBA и WBO и Тайсън Фюри, който притежава пояса на WBC. Двамата обаче трябва да проведат по две задължителни защити. Така се оформят общо 4 мача, които ще бъдат четвъртфиналите. Джошуа трябва да играе с претендента на IBF Кубрат Пулев, след което следва защита срещу претендента на WBO Олександър Усик. Усик пък ще играе с Дерек Чисора.

От другата страна на схемата Тайсън Фюри трябва да проведе третия си мач с Дионтей Уайлдър - най-вероятно през декември. При победа Циганския крал трябва да проведе защита срещу претендента Дилиън Уайт, който пък преди това ще се изправи срещу Александър Поветкин. Своеобразните четвъртфинали трябва да се изиграят до края на 2020 година, а полуфиналите и финалът - до края на следващата година, ако, разбира се ситуацията с пандемията от коронавирус го позволи.

На практика няма нищо различно по отношение на срещите,които предстои да се изиграят, боксовото издание просто ги систематизира в елиминационна схема от четвъртфинали, полуфинали и финал. Worldboxingnews.net e изготвил и собствена ранглиста на осемте кандидати за титлата. Според нея на първо място е Тайсън Фюри с 30 победи, 0 загуби и 1 равен мач, следван от Джошуа с 23 победи и 1 загуба, Уайлдър с 42 победи, 1 равен мач и 1 загуба, Кубрат Пулев с 28 победи и 1 загуба, Дилиън Уайн 27-1, Олександър Усик 17-0, Александър Поветкин 35-2-1 и Дерек Чисора 32-9.