Световният шампион по бокс Антъни Джошуа не признава класата на сънародника си Тайсън Фюри, който държи пояса на Световния боксов съвет. Светът чака обединителен двубой между двамата, който да излъчи първият абсолютен шампион след Ленъкс Люис. Преди това обаче двамата имат други препятствия - Джошуа ще се бие с Кубрат Пулев, а Фюри ще проведе трети мач с Дионтей Уайлдър. Фюри е считан за най-добрият в тежката категория в момента - факт, който вероятно дразни Джошуа.

Какво толкова виждате във Фюри? Финтове с тялото и движение по ринга. Защо го смятате за толкова страшен? Само заради скоростта му ли? Нима вече няма талант в нашия спорт и заради финтове, движение по ринга и скорост възвеличавате един боксьор, в който няма нищо специално, каза Джошуа.

Също така той заяви, че не би приел загуба толкова драматично. Британецът вече има една - от Анди Руис миналото лято, след което взе реванш. Не ми пука, че мога да загубя. Нещата не опират до победи и загуби. Влязох в тази зала, когато бях на 18 години. Тя ме спаси - преди това пушех, пиех - бях тръгнал по много лош път. Но хората тук ме спасиха, всичко опира до мъжеството, до отношението. За мен това е най-важното - може да загубиш, но въпросът е да го направиш с достойнство и да си дал всичко от себе си. Тогава няма от каква да се срамуваш, каза Джошуа.