Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа иска да се бие с нашия Кубрат Пулев на Бойния лагер в Есекс, който готви неговия промоутър Еди Хърн. Събитието ще се проведе в рамките на 4 поредни съботи през юли и август в имението на Хърн и компанията му Мачруум Боксинг в Брентууд, Есекс. Промоутърът планира поставянето на ринг по средата на поляна от 15 акра и 5 боксови битки на вечер, сред които и тази за междинната титла на Световния боксов съвет между Дилиън Уайт и Александър Поветкин. Цялото събитие ще струва около 1 милион паунда и ще бъде при закрити врати заради пандемията от коровавирус, но тепърва предстоят преговори с WBC и британския контролен орган в бокса. Идеята е да не се спира кариерата на бокьорите заради пандемията, а 90 процента от участниците вече са уточнени.

Еди Хърн обаче не смята, че тези условия са подходящи за мача между Джошуа и Пулев. Двамата трябваше да се бият на 20 юни в Лондон, но двубоят бе отложен заради пандемията. Самият Хърн прогнозира, че провеждането му ще бъде възможно между октомври и декември.

Бокс на световно ниво в градината ми - това е страхотно, заяви Еди Хърн. Джошуа няма търпение да се бие и иска да го направи там, но не смятам, че е подходящо за мач с Кубрат Пулев. Този двубой може да генерира около 10 милиона пануда и трябва да се проведе на голяма арена пред публика, допълни промоутърът. Той призна преди няколко дни, че провеждането на мача почти сигурно няма да бъде във Великобритания, тъй като ситуацията едва ли ще го позволи. Засега спряганите дестинации са Саудитска Арабия, Китай и римския стадион Пула Арена в Хърватия.