Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн за пореден път наля масло в огън и заговори за незабавен обединителен двубой на световния шампион в три от версиите срещу шампиона на Световния боксов съвет Тайсън Фюри. Той заяви, че ако мачът с Кубрат Пулев се отложи много във времето заради пандемията с коронавируса, двубоят с Фюри ще се превърне в приоритет. От щаба на Фюри също се появиха слухове, че искат мач с Джошуа и ще се опитат да накарат Дионтей Уайлдър да се откаже от трети мач срещу солидно заплащане.

Истината обаче е, че Еди Хърн продължава да говори глупости и да дава празни надежди, вместо да изложи фактите такива, каквито са. А те показват, че обединителен мач на Джошуа с Фюри е немислим преди 2021 година. И дори преди 2022-а, ако пандемията продължи по-дълго от очакваното. Всеки, който си мисли, че този двубой може да се състои през тази година, живее в Страната на мечтите, пише worldboxingnews.net.

Първо: Няма как третият мач на Фюри с Уайлдър да бъде зачеркнат, след като и двамата имат намерение да го проведат. Той трябваше да се проведе на 18 юли, но бе отложен за 3 октомври. Второ: 100 процента Джошуа е длъжен да се бие с претендента на IBF Кубрат Пулев, в противен случай федерацията ще отнеме колана на Джошуа, а той не иска това. Ей Джей се нуждае от всички свои титли, за да се изправи в обединителен мач срещу Фюри. Ако се справи с Пулев, Джошуа трябва да срещне претендента на WBO Олександър Усик. Тук схемата е същата - ще загуби титлата си, ако не го направи. Трето: Който и да спечели трилогията Фюри - Уайлдър, трябва да играе срещу претендента на WBC Дилиън Уайт, който пък е клиент на Еди Хърн. Едва ли самият Хърн ще иска да го лиши от тази възможност.

Може би Хърн е полудял зарадил всеобщата карантина и продължава да говори небивалици. Още повече, че ко-промоутърът на Тайсън Фюри - Шели Финкел призна, че Уайлдър никога няма да отстъпи от третия мач. А другият ко-промоутър на Фюри - Боб Аръм, заяви, че има договори, които е невъзможно да бъдат нарушавани.