Две седмици остават до очаквания боксов двубой между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър в Кардиф. По този повод британският Дейли Мейл направи съпоставка между двамата в някои основни характеристики. Ето основните сравнения между съперниците:

ПОДГОТОВКА ЗА МАЧА

Антъни Джошуа

Шампионът на IBF и WBA тренира в Шефийлд под ръководството на треньора си Роб Макфардън и кондиционния гуру Джейми Рейнолдс. След изтощителен лагер Джошуа се очаква да бъде с няколко килограма по-лек, отколкото в битката си срещу Карлос Такам миналия октомври. По ирония на съдбата спаринг партньор на Ей Джей е Патрик Майлата – обещаващ аматьор от южен Окланд – родния град на съперника Джоузеф Паркър.

Джоузеф Паркър

Новозеландецът се готвеше на 10 000 мили от родния си дом – в пустинята на Лас Вегас, под ръководството на Кевин Бери. Спаринг на боксьора е Тони Йока – французинът, който го победи на младежката олимпиада през 2010 година, след което надви британеца Джо Джойс в Рио 2016. Паркър пристигна в Англия миналата събота и ще проведе финалния етап от подготовката в базата на Дейвид Хей в Лондон, преди да отпътува за Кардиф.

КАКВО КАЗАХА ДВАМАТА

Антъни Джошуа

Джоузеф Паркър е изключително отдаден. Ще излезе за мача с 50 процента по-подготвен, отколкото е бил някога. Онова, което научих е, че играта с крака неимоверно улеснява боксирането. Ко успея да пренеса тренировките ми в тази посока на ринга по време на мача, смятам, че мачът ще е за мен и ще продължи между 6 и 8 рунда.

Джоузеф Паркър

Няма да бъде лесно, защото ще се изправя срещу непобеден противник, който цели да обедини титлите в бокса. Изпитвам респект към него и онова, което е постигнал, но смятам, че моето време идва. Забелязали сме слабости в играта му, както вероятно и той в моята. Всеки боксьор има силни и слаби страни и ще спечели онзи, който се справи по-добре с напрежението.

ШАНСОВЕТЕ ЗА ПОБЕДА

Антъни Джошуа

Шампионът е твърд фаворит, спечели е и 20-те си мача до момента с нокаут. Ще се бие пред родна публика, общия брой на феновете за предните му две срещи срещу Владимир Кличко и Карлос Такам бе 168 000. Букмейкърите му дават шансове 1 към 12.

Джоузеф Паркър

В кариерата си до момента Паркър не се е бил пред 80 000 зрители. Нито пък е срещал противник от калибъра на Кличко. Новозеландецът обаче е получил добра школовка в аматьорския бокс, има отлични постижения и здрава челюст. Притежава силата и уменията да напипа слабостите на Джошуа, но букмейкърите му дават шансове 13 към 2.