Шампионът на Световния боксов съвет /WBC/ Дионтей Уайлдър за седми път защити титлата си. В свиреп сблъсък пред 14 000 зрители в Бруклин той нокаутира в 10-я рунд кубинеца Луис Ортис и вече очаква мача с Антъни Дшошуа. Двубоят предложи изключителни емоции и задоволи и най-големите претенции. Уайлдър започна предпазливо, но в петия рунд тръгна по-смело напред. Кубинският ветеран, наричан Кинг Конг, обаче започна да го налага жестоко в седмия рунд, когато само гонгът спаси американеца. Все пак шампионът намери сили да обърне мача. В 10-я рунд той два пъти просна Ортис, който не можа да продължи битката.

32-годишният Уайлдър записа 40-а победа в 40 мача на професионалния ринг, 39 от които с нокаут.
38-годишният Ортис пък допусна първо поражение в 29 мача като професионалист, като остана с 24 успеха с нокаут. Луис Ортис е много силен и направи страхотен мач. Той беше изключителен съперник, но аз показах, че мога да понасям удари. Истинският шампион винаги намира начини да обърне нещата, което аз направих в тази среща. Мачът беше велик и Луис може да напусне с гордо вдигната глава. Знаех, че трябва да го изморя и тогава да нанеса своя удар. Всичко се получи, коментира Уайлдър.

Той ще се бие с победителя от сблъсъка между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, който е в края на месеца. Двамата съперници трябва да определят абсолютния световен шампион.