Благой Иванов – Багата, който е единственият настоящ български ММА боец в UFC, явно вече се подготвя на пълни обороти за новия сезон, съобщава boec.bg.

Той сподели снимка от залата в инстаграм. На нея се вижда, че българският боец е влязъл във добра физическа форма, а край него е друг български боец – Атанас Джамбазов, както и Рой Нелсън, бивш боец на UFC и Белатор в тежка категория.

Благой Иванов имаше тежка 2021 година. Той не изигра нито един двубой, а причината бяха множеството контузии. Той трябваше да влезе в октагона на събитието UFC 260, което се проведе на 27 март като негов опонент беше Марчин Тибура. Срещата пропадна поради контузия на родния боец в лявото коляно, която не му позволи да тренира нормално.

През октомври Багата получи удар в лявата ръка по време на тренировка, а след прегледите на медицинските лица е станало ясно, че има скъсано сухожилие. Заради това той се подложи на операция в Лас Вегас, където живее и тренира. Явно възстановяването върви с бърз темп.

В ранглистата в тежка категория, българският боец се намира на 13-о място. Общият баланс на Благой Иванов е 18 успеха и 4 поражения в ММА. Цели 12 срещи той е приключил преди финалния гонг (6 с нокаут и 6 след събмишън).

Откакто е част от UFC, Багата записва 2 победи и 3 загуби. Последният му сблъсък беше на 30 май 2020 година когато загуби с раздвоено решение от Тай Туйваса