Пловдивският каратист Валери Димитров попълни пребогатата си колекция с поредния трофей. Състезателят на АСКК Тракия грабна 17-та си европейска титла, след като спечели златото при мъжете в категория до 85 кг на шампионата на Стария континент по шинкиокушин в полския Вроцлав. По пътя към първото място Валери се наложи над двама представители на Азербайджан и по един от Полша и Хърватска.

При жените Иванка Делева спечели всичките си срещи до финала в редовното време срещу противници от Швеция, Литва и Грузия. Малко не й достигна на финала, където загуби от представителка на домакините. Другите тракийци  Александър Костадинов  и Илиян Христозов отпаднаха след първи кръг, а Преслав Николов достигна до четвъртфинал и така попадна в най-добрите осем в категория до 75 кг. В дебюта си на Европейско първенство по ката, Мирослав Милев достигна до втори кръг.

Припомняме, че в първия ден Ноел Николов спечели сребропри юношите, като до финала нокаутира повечето от опонентите си, а в мача за титлата отстъпи на литовец. Никол Харизанова остана трета, а преди това се представи достойно и в дисциплината ката, където се нареди в най-добрите осем.  Нелепа контузия попречи на Стойчо Силямов да премине първия кръг.

На европейското участваха  380 участника от 30 държави. Специални гости на турнира бяха шихан Мидори -президент на световната организация и шихан Цукамото двукратен световен шампион. Отборът на Тракия бе воден от шихан Попов, треньор на националния отбор, сенсей Трампов - помощник треньор и сенсей Фърцов - рефер.