Ще си тръгна от правителството само, ако моите коалиционни партньори в "Обединени патриоти" го поискат на заседанието на Съвета на коалицията - така, както са ме номинирали за заместник министър-председател, заяви пред "24 часа" вицепремиерът Валери Симеонов. Той изтъкна, че премиерът Бойко Борисов не може да му поиска оставката, защото на поста са го номинирали Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, и технически само те могат да го махнат. И по-специално вторият - вечната синя каска, уточни Симеонов. В мига, в който военният министър му каже "Отивай си", вицепремиерът щях да се изнесе от правителството и да стане депутат. "Това е единствената причина, поради която може да си тръгна, и тя е политическа. Лична морална не чувствам, защото между "кресливи жени" и "уж болни деца" има 13 други думи", изтъкна Валери Симеонов.

Веднага след това Волен Сидеров настоя за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ - Обединени патриоти) до края на деня – 22 октомври 18 г. В позицията си от Атака искат да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер.

"В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние", се пише още в съобщението.