„Наистина не разбирам каква е тази асоциация, която направи г-н Марешки с мен, с ВМРО, моя лидер и т.н. Едната от причините е, че преди няколко дни имахме подобен разговор, като той твърдеше нелепи неща, не само по отношение на изборите във Войводиново, аз тогава казах, че с него трябва да се занимават медицинските власти”, заяви депутатът Александър Сиди пред TrafficNews.bg. по повод обвиненията на лидера на „Воля” Веселин Марешки. Тази сутрин той заяви, че народният представител на ВМРО е искал по 10 000 лева на месец от бившия директор на Басейнова дирекция – Пловдив Георги Семерджиев.

„Това, което ще направим е да търсим съдебна отговорност от Марешки. Тези твърдения ги бях чувал в кулоарите на парламента. Това, което можех да направя, е да си извадя официална справка от МВР,  в която се казва, че срещу мен не е имало такъв сигнал и проверка от 2017 година, отговорът ми бе даден на 2 ноември.

Т.е. лицето Семерджиев вместо да говори по полиция и прокуратура, както си е редът и да има някаква преписка, тъй като за 1 година щеше да мине през всички инстанции, той си е говорил с Марешки.  Кой към кого се е обърнал, кой как е бил обърнат, няма как да го коментирам”, каза още Сиди. Той допълни, че  лидерът на „Воля”  вместо като политик, се изживява като прокурор и съдия, издавайки присъди и обвинения.

„Аз ще потърся правата си по съдебен ред. След като ги осъдя, тъй като съм сигурен, че ще ги осъдя, ще даря парите за изграждането на паметник на Тодор Александров, който изграждаме с моите колеги от ВМРО в Пловдив. С огромно удоволствие мога да заявя, че намерихме финансиране на паметника.  И ще изпиша имената на Марешки и Семерджиев, тъй като те ще бъдат големи дарители”, обяви депутатът.

Относно уволнението на бившия директор на Басейнова дирекция, Сиди заяви, че всички решения са били взети от министъра на екологията. Сегашният директор бил изключително компетентен човек и от този скандал се хвърля кал срещу него и институцията, която работи си върши работата.

Марешки: Пловдивски депутат от ВМРО изнудваше бившия директор на Басейнова дирекцияАлександър Сиди поискал от Георги Семерджиев по 10 000 лева на месец