Кървава история изплува от миналото на Пловдив. Страх е сковал жители на Кършияка заради слуховете, че убиец крачи отново по улиците на квартала. Зад името Чавдар Каменов се крие ужасяваща драма отпреди повече от 20 години. Тогава мъжът е арестуван за това, че е убил баща си и изял част от него. Така всеки път, когато се чуе, че Каменов е отново на свобода, съседите му в пловдивския квартал потръпват.

Страшната история е от началото на 90-те години. Тогава след скандал с баща си Младен Чавдар убива възрастния мъж. Но не спира дотук – обезглавява го, сварява главата и дори изяжда бузите и петите на своя родител. Полицията задържа отцеубиеца-канибал и той е вкаран в психиатрична клиника. Хората още помнят случилото се. Мъж, работещ в квартала, все още пази спомена за една неприятна картина – как полицаите прибират Каменов в полицейска кола, а други изкарват плик с главата на неговия баща.

Въпреки ужасяващото престъпление, години по-късно убиецът е освободен от психиатричното заведение и се завръща в дома си на булевард „Марица”.

„Шест месеца си обикаляше по улицата, препасал голям касапски нож”, разказва магазинерката Ина. Жената работи в семейния магазин и не подозира как съдбата ще я сблъска с най-тъмната страна на канибала. „Идвал е дори да пазарува при мен. Никога не беше създавал проблеми”, спомня си тя. Това продължава до една студена сутрин в началото на октомври 2011 година.

„Беше рано. 8:05, 8:10 сутринта… Той влезе в магазина, дойде тук и каза „Трябват ми парите. Трябва да ми дадеш парите”, спомня си Ина, потръпвайки от страшния спомен. „Казах му, че няма да му ги дам. Първо, защото не го познавам, и второ, защото ми трябват за зареждане”. В този миг нещо в Каменов се пречупило и звярът, убил собствения си баща, се пробудил. „Ами тогава минаваме към другия вариант”, били думите му. Той минал зад щанда на магазина, извадил ножа си и нападнал с него Ина.

Посякъл я многократно – по ръцете и по краката. Жената не оставила на страха да я завладее напълно и успяла да натисне паник-бутона. В това време на вратата на магазина се появила съседка с малкото си дете. Тя изпищяла. На помощ се притичал друг съсед, който чул писъка и скочил през терасата си, за да се притече на помощ.

Окървавената Ина се възползвала от момента и се прехвърлила през хладилния щанд на магазина и избягала на улицата. Нападателят й също излязъл навън, но бил повален от съсед. Дошла полиция и Каменов отново бил задържан. Последвал нов престой в лудница.

Ина разказва, че мисълта за нейния син й дала сили. Само това и късметът я спасили от ръцете на пловдивския Ханибал. Пристигналите след инцидента лекари й обяснили, че се е разминала на косъм с фатална рана – ножът на Каменов я порязал на милиметри от бедрената артерия.

Пловдивчанката завела дело. Съседите на Каменов от блока му на булевард „Марица” - също. Искали убиецът да бъде изселен. Служебната му защитничка обаче им обяснила, че не могат да постигнат нищо – жълтата книжка на психично-болния мъж го пази от закона. Адвокатката обяснила, че държавата не може да издържа хора с подобни проблеми и заради това ги пускат след няколкомесечен престой в клиниките.

„Като мине време, 5-6 месеца, смятат, че си пият хапчетата и могат да живеят, заради което ги изхвърлят на улицата и всеки да се спасява както си иска”, били думите на жената. Ина не може да повярва на този законов абсурд, при който човек, убил свой родител и ял човешко месо, може да бъде пуснат на свобода, защото „си пие хапчетата”.

„Той може безнаказано да си убива хора и, както виждаш, пускат си го, защото той е невменяем. И защо го пускат? След като е толкова луд, че не може да си контролира действията, той не трябва да е на улицата. Да си седи там. Да го лекуват", възмущава се тя.

Миналата година Каменов отново бил пуснат. Не минало много време и той минал през магазина. Когато го видяла отпред, ужасът от преживяното връхлетял Ина и тя се разпищяла. За щастие, този път нейният съпруг бил на вратата и Каменов избягал. Подали оплакване и отцеубиецът-канибал бил прибран отново. Сега в Кършияка отново се тревожат, че той е на свобода. Сигнал, че го е забелязала там, ни изпрати и притеснена читателка на TNS.bg. И докато страхът тепърва се завръща в сърцата на живеещите в района, той никога не е напускал Ина.

„Ти знаеш ли, че аз сутрин в 6:30, като излизам, се оглеждам на 50 ъгъла, защото не знаеш откъде ще изскочи нещото. Ужасно е, много е неприятно. Това не може да се забрави, защото не ти се случва всеки ден да попадаш в касапница и след това да се чувстваш безпомощен", разказва тя.

Че спомените я преследват, си личи. Жената носи защитен спрей в себе си, взела е и други мерки. Направила си е и застраховка „Живот”. А съпругът й всеки ден е с нея и пази магазина, защото не знаят дали някой ден през тази врата няма отново да влезе Каменов. Човек, убил и изял баща си. Човек, за когото държавата е решила, че престой в лудница ще го излекува и ще го направи пълноценен член на обществото.

Разказa на Ина вижте във видеото:

Още новини четете ТУК

TNS.bg