Темповете на строителството на зоологическата градина вървят по график и анонсираният краен срок - 1 юни, може да бъде спазен, стана ясно при инспекцията на обекта от кмета Иван Тотев.

Металните конструкции и дървените части по хабитатите са почти завършени, като скоро може да започне облагородяването на площите около тях. 22 са хабитатите, като във всеки един от тях може да се отглеждат по 40-50 животни, ако видовете им позволяват.

Хабитатите ще се доближават максимално до естествената среда на животните. За мечките е заделена площ от 3 декара, която ще наподобява гора. За маймуните ще има отопление, което да поддържа температурите, на които те са свикнали да живеят.

„Зоологическата градина в Пловдив ще бъде еталон за цяла България. Тя ще е първата в страната ни, която е по абсолютно всички изисквания на ЕС”, заяви кметът Иван Тотев.

Той обясни, че всеки посетител, който дойде със семейството си ще прекара часове в обиколката на 40-те декара на зоокъта. Там ще има и различни атракции – детски площадки, заведения и други.

Билетите за зоологическата градина в Пловдив ще бъдат съпоставими с тези за билети в киното, които варират между 6 и 12 лева.

Подробности за зоологическата градина и още новини от Пловдив и региона гледайте тук:

TNS.bg