"Да не пострадам нещо", с тези думи Иванка Георгиева, един от най-дългогодишните членове на СДС в кв. "Коматево" започна разговора си със Здравко Димитров, за да разкаже една история, която на пръв поглед би трябвало да е обикновена и се случва на много места в Пловдив.

"Отивам пред кметството миналата година и някак си като на късмет виждам най-важния човек в общината, няма да му споменавам името. Той колкото е висок, аз съм толкова ниска, аз гледам нагоре, той гледа надолу да види какво ще кажа. Казвам му, че имам намерение да напускам кв. "Коматево", защото по тия тротоари, по тия улици е опасно да се върви, а в тия коли, които вече са за скрап сигурно, особено в единицата, ме е страх да се возя. Много пъти ми се е налагало да слизам и да ходя пеша", казвам и питам "Кога ще се оправят тези неща?".

"През април догодина" казва той. "Април 2015 г. мина. След известно време пак го виждам същия важен човек. Аз не си играя, може да съм дребничка и възрастна, ама ходя и питам. Та пак го питам "Г-н ... да не му казвам името сега, за "Коматево" какво стана, казахте, че до април ще има оправени неща". Той ме поглежда и вика "през септември". Е добре де септември пак мина, е какво става сега. Не искам повече да питам. Няма нищо направено... а ей тук има всъщност, ей тази пързалка за децата поне има. Това е в цяло "Коматево", разказва г-жа Георгиева и допълва, че не иска да

"Знам, че бяхте изоставени от отиващия си кмет и от екипа му. Никой няма да пострада. Ще спечелим и от общината ще има добро отношение към хората и няма да ги дели на "наши" и "ваши", отговори Здравко Димитров. Той допълни, че на среща с хора от район "Западен" в парк "Ружа" е видял как от общината са оставили парка да се руши. "Няма тоалетна, даже чешмичката, която направихме като бях районен кмет не е поддържана", каза още Димитров и допълни, че вместо да създават удобна среда в кварталите за възрастните хора и да зачитат достойнството им от досегашната общинска управа са били заети да строят фонтани по кръстовищата и да харчат пари за плаж в коритото на река Марица.

"Записали сме си какви са проблемите на кв. "Коматево" ще проверим какво е обещавано досега и дали нещо е планирано. Ако са планирали ремонти, ще ги ускорим, ако са лъгали хората, ще кажем честно и ще сложим реалистични срокове. В следващите четири години ще работим с ясни срокове и графици, а не с обещания", допълни Димитров.