„Номинацията ми е голяма отговорност, но преди всичко е доверие! Трябва да победим на изборите в Пловдив, мисля, че няма да имаме проблеми.  Най-важното е ГЕРБ да продължи да управлява града”, заяви Здравко Димитров пред TrafficNews след обявяването на  кандидатурата му за кмет на Пловдив. Той обясни, че до един месец трябва да станат ясни и кандидатите за районни кметове и общински съветници, като тепърва ще се провеждат консултации. Димитров изтъкна , че за него е важно да има гражданско участие, както и такива на различни граждански и съсловни организации.

Решено е! Здравко Димитров е кандидат-кметът на ГЕРБ за ПловдивЗико бе посочен от Бойко Борисов за наследник на Тотев, Изпълнителната комисия го утвърди

Относно опонентите му – Славчо Атанасов и  вероятно Дани Каназирева, той  заяви, че се познават достатъчно добре и се надява да има феърплей на изборите. 

„Нека по-добрият кандидат,с по-добри идеи и концепции за развитието на Пловдив, да победи. Важното е да разберем, че Пловдив е над всичко”, каза в типичен негов стил Зико.

На въпрос какво са си казали със сегашния кмет Иван Тотев след срещата при Бойко Борисов, областният управител заяви:

„С Иван Тотев имаме нормални отношения – няма драма. Седнахме, поговорихме – набелязахме различни неща, по които ще работим”, каза Димитров.  Той допълни, че ако спечели изборите ще се опита да надгради добрите неща, които са в Община Пловдив.

„В която и област да съм бил знам, че нищо не започва от мен и няма да свърши с мен . Винаги когато има нещо добро – аз го показвам и се опитвам да го надградя, така ще бъде и в случая. Всеки обаче си има различен маниер на управление и вероятно ще има различия между мен и Иван Тотев. Но това е  нормално, хората сме различни”, каза кандидатът-кметът от ГЕРБ.