Големият ремонт на „Васил Априлов” започва на 5 октомври, заяви кметът Иван Тотев. Булевардът ще бъде реконструиран на етапа, като първият ще е от Централна гара до  "Любен Каравелов", вторият - от "Любен Каравелов" до "Пещерско шосе" и третият етап - от "Пещерско шосе" до "Войнишка слава".

С  началото на първият етап „Васил Априлов” ще затворен за движение то Гарата до улица "Любен Каравелов". Предвижда се махане на паважа, полагане на нова подземна инфраструктура, цялостно асфалтиране, разширяване на пътя и изграждането на паркоместа. По думите на кмета трите етапа трябва да приключат за 1 година.

Последният етап от бул. „Пещерско шосе” до бул. „Шести септември” ще стартира след това. Тоам се планира булеварда да е с 2 улични платна с по 3 бр. ленти по 3,50м. и голяма средна разделителна ивица, като продължение на вече изградения в северна посока булевард. В кръстовището, светофарно урегулирано с бул. „Шести септември” е предвидена самостоятелна лента за дясно завиване посока Централна гара. Предвидените паркоместа в участъка с трилентови платна са предвидени на всички места, където това е възможно.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg